Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /home/public/sites/www.voormaligonderzoekrk.nl/wp-content/plugins/updraftplus/class-updraftplus.php on line 996

Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /home/public/sites/www.voormaligonderzoekrk.nl/wp-content/plugins/updraftplus/class-updraftplus.php on line 996

Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /home/public/sites/www.voormaligonderzoekrk.nl/wp-content/plugins/updraftplus/class-updraftplus.php on line 1569

Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /home/public/sites/www.voormaligonderzoekrk.nl/wp-content/plugins/updraftplus/class-updraftplus.php on line 2308

Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /home/public/sites/www.voormaligonderzoekrk.nl/wp-content/plugins/updraftplus/class-updraftplus.php on line 3171

Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /home/public/sites/www.voormaligonderzoekrk.nl/wp-content/plugins/updraftplus/class-updraftplus.php on line 3177

Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /home/public/sites/www.voormaligonderzoekrk.nl/wp-content/plugins/updraftplus/class-updraftplus.php on line 3312
Melden aan commissie mogelijk tot 1 december 2010 – Voormalig onderzoek RK

Melden aan commissie mogelijk tot 1 december 2010

Onderzoekscommissie seksueel misbruik in RK Kerk ontvangt duizend meldingen.

DEN HAAG, 15 oktober 2010 – De onderzoekscommissie naar seksueel misbruik van minderjarigen in de Rooms-Katholieke Kerk ontving vanaf medio maart dit jaar inmiddels ongeveer duizend meldingen van seksueel misbruik en/of fysiek geweld. Gelet op de voortgang van het onderzoek kunnen mensen tot 1 december 2010 hun melding onder de aandacht brengen van de commissie. Zij kunnen dit doen via het e-mailadres reactie@onderzoekrk.nl of het postadres Commissie Deetman, Postbus 556, 2501 Den Haag.

De meldingen waarover de commissie onder voorzitterschap van drs. W.J. Deetman inmiddels beschikt zijn veelal afkomstig van slachtoffers die zich op eigen initiatief tot haar richtten. De laatste tijd krijgt de commissie in toenemende mate ook meldingen van mensen die zich eerder wendden tot Hulp & Recht en diverse media. Deze media maakten de mensen attent op de mogelijkheid hun melding over te brengen aan de commissie. Die deed hiertoe niet tevergeefs een beroep op de redacties van met name NRC Handelsblad, Wereldomroep en de Volkskrant.

De commissie stelt de vele meldingen bijzonder op prijs. Ze vormen een essentieel bestanddeel van haar onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek. Naast een analyse van alle meldingen voorziet het onderzoek verder onder andere in diepte-interviews, een survey, een oproep aan daders (eerste kwartaal 2011), een internationale literatuurstudie, enquête en archiefonderzoek. De commissie wil met haar onderzoek aard en omvang van en ook verantwoordelijkheid voor seksueel misbruik van minderjarigen in de Rooms-Katholieke Kerk zo goed mogelijk in beeld brengen.